Grönkålssallad

Smått & Gott. En härlig grönkålssallad passar bra på buffén. Särskilt till jul kan vi behöva nyttiga vitaminer.

Ingredienser

1 dl solrosfrön
1/2 apelsin
1/2 fänkål
1 rödlök
1 röd chili
0,5 dl olivolja
125 g skuren grönkål
salt
svartpeppar

Tillagning

Rosta solrosfröna i en torr stekpanna på medelvärme.
Tvätta grönkålen och skär bort skaftet en bit upp på bladet. Skär kålen i lagom ätstorlek. Ansa, dela och skär ut rotstocken på fänkålen. Skiva den tunt, helst med en mandolin. Skala och skiva löken fint. Dela, kärna ur och strimla chilin fint. Blanda grönsakerna i en skål.
Pressa saften ur apelsinen och blanda med olivoljan. Häll över salladen. Krydda med salt och peppar. Strö över solrosfröna.

Skriv ut

Recept Linda SvenssonFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: