Glutenfri snabblimpa
Bakat. En limpa som är både glutenfri och lätt att baka med frukt och fil.
Bakat. En limpa som är både glutenfri och lätt att baka med frukt och fil.
6 dl glutenfri mjölmix
2 dl Fibrex
1 tsk salt
1 msk valfri brödkrydda (t ex anis, fänkål, kummin och/eller pommerans) (kan uteslutas)
1 msk bikarbonat
2 dl hackad torkad frukt (t ex aprikoser, fikon, dadlar och russin) (kan uteslutas)
1 msk honung
5 dl filmjölk
1 msk fiberhusk
1 msk olivolja eller rapsolja till formen
Sätt ugnen på 175 grader. Pensla en 1,5-liters brödform med olivolja. Rör ut fiberhusk i filmjölken och låt svälla 5-10 min.
Blanda alla torra ingredienser och hackad torkad frukt i en bunke. Rör ner honung, tofu och fiberhuskblandningen, använd gärna elvisp.
Klicka smeten i brödformen och jämna till ytan lite. Grädda på nedersta falsen i ugnen i 1 timma. Stjälp upp brödet och låt det svalna invirat i en ren kökshandduk.