Glögg-glaserad kycklinglevermousse
Lagat. Moussen serveras med inlagd gurka, oliver och inlagda rödbetor.
Lagat. Moussen serveras med inlagd gurka, oliver och inlagda rödbetor.
400 g kycklinglever
1 dl outspädd svartvinbärssaft eller portvin
1 msk mjölkfritt margarin
100 g rumsvarmt mjölkfritt margarin
1 dl kokoscreme
ev. 1 krm malen kryddpeppar
1/2 msk mejram
1 tsk salt
Garnering
1/2 dl köttbuljong
1/2 dl glögg
4 gelatinblad
röd och grön paprika
purjolök
Skölj leverpastejen och låt den rinna av på hushållspapper.
Skala och finhacka löken. Fräs den lätt i margarin. Lägg ner levern i omgångar och låt den steka ca 2-3 minuter. Häll på saften och låt det koka in till hälften.
Ställ blandningen att kallna. Kör lök och lever till en jämn massa i mixer eller matberedare.
Tillsätt margarinet klickvis och tillsätt kokoscremen. Rör till en jämn och slät konsistens. Tillsätt kryddor och smaka av med salt.
Lägg moussen i en skål.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 minuter. Krama ur och smält dem försiktigt i buljongen. Tillsätt glöggen. Garnera skålen med blancherad ( kokt 1/2 min i vatten och därefter kyld i kallt vatten) paprika och purjolök. Häll glasyren över och ställ kallt.