Fruktkakemuffins
Bakat. I stället för julens traditionella fruktkakeform har vi gräddat smeten i vackra muffinsformar. Extra festliga blir de med en topping av frukttosca.
Annons
Bakat. I stället för julens traditionella fruktkakeform har vi gräddat smeten i vackra muffinsformar. Extra festliga blir de med en topping av frukttosca.
4 dl mjölkfri mix
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 dl socker
150 g mjölkfritt margarin
1 dl mjölkersättning
25 g jäst
2-3 dl torkade bär eller frukter
Frukttosca
50 g mjölkfritt margarin
0,75 dl socker
1 msk vit eller ljus sirap
3 msk maizena
2 msk mjölkersättning
1 dl bär och finskuren frukt
0,5 dl cornflakes
Blanda alla torra ingredienser i en bunke med bär och finskuren frukt. Fördela margarinet i blandningen. Rör ut jäste i mjölkersättningen och rör ner den. Blanda till en fast smet. Grädda ett prov. Om smeten är för lös sjunker frukten till botten. Fördela smeten i muffinsformar som placeras i en långpanna. Grädda i mitten av ugnen vid 200 grader i 10-15 minuter, beroende på formstorlek.
Frukttosca
Blanda allt utom bär och flingor i en tjockbottnad kastrull. Sjud till kolaliknande konsistens. Om smeten skulle sockra sig; tillsätt lite mer mjölkersättning eller vatten. Rör ner frukten och sist flingorna. Klicka genast ut på de färdiggräddade muffinsen.