Frasvåfflor utan ägg och mjölk
Smått & Gott. Våffeldagen infaller den 25 mars varje år men varför inte göra våfflor oftare än så bara för att det är så gott!
Smått & Gott. Våffeldagen infaller den 25 mars varje år men varför inte göra våfflor oftare än så bara för att det är så gott!
5 dl vatten
5 dl vetemjöl alt glutenfri mjölmix
1,5 dl smält mjölkfritt margarin
1 msk bakpulver
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker
Starta våffeljärnet. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt hälften av vattnet till mjölblandningen och vispa tills smeten är tjock och jämn. Späd smeten med resterande mängd vatten och det smälta margarinet. Rör om tills smeten är helt slät, och låt den sedan svälla en stund innan du börjar grädda våfflorna.
Cirka en deciliter per smet per våffla brukar vara lagom i ett normalstort våffeljärn.
Frasvåfflorna går även att göra glutenfria. Byt ut vetemjölet i receptet ovan mot glutenfri mjölmix. Smeten blir något tunnare, och våfflorna behöver ätas upp med en gång, då de blir hårda om de får ligga och svalna en längre stund.