Fransk kalvgryta

Lagat. Kalvgryta på franskt vis.

Ingredienser

1 gul lök, finhackad
1 msk matfett av valfri sort
800 g grytbitar av kalvkött, gärna högrev
250 g skogschampinjoner alternativ vanliga champinjoner
3 dl vitt vin
1-2 dl vatten
0,5 msk koncentrerad kalvfond, kan uteslutas
1-2 morötter, skurna i tjocka slantar
2 tsk dijonsenap
1 dl havregrädde
1 tsk salt
vitpeppar från kvarn
kruspersilja till garnering

Tillagning

Fräs löken i matfett i en tjockbottnad gryta i 3-4 minuter. Tillsätt köttet och champinjonerna och låt steka i några minuter tills de fått fin färg.
Tillsätt vitt vin och vatten så det precis täcker grytans ingredienser. Tillsätt kalvfond och låt grytan sjuda under lock i ungefär 1 timme.
Tillsätt dijonsenap, havregrädde och smaka av med salt och vitpeppar, garnera med kruspersilja. Servera tillsammans med kokt potatis.

Skriv ut

Recept Tobias och Elsa HolmbergFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: