Fläskfilé med zuccini

Lagat. Gör dina arbetskamrater avundsjuka när du plockar upp din supergoda medhavda lunch. Och känn dig duktig för att du äter både nyttigt och billigt.

Ingredienser

400 g fläskfilé
1 zucchini
4 salladslökar
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
1 röd chilifrukt, hackad
1 tsk currypasta, på burk, grön eller gul
4 dl kokosmjölk, lätt
1 citron, rivet skal
0,5 tärning buljong
4 port basmatiris

Tillagning

Skär filén i skivor. Skär zucchinin i bitar, salladslöken i tunna skivor och finhacka vitlöken. Dela chilin och ta bort fröna. Skiva den tunt.
Stek fläskfilén i oljan tills den fått färg. Använd en traktörpanna eller gryta. Tillsätt sedan lök, vitlök och chili, stek i två minuter och tillsätt zucchinibitar. Stek i ytterligare fem minuter. Smula sen i buljongtärning och lägg i currypastan. Häll över kokosmjölk och koka i 10–15 minuter. Riv i citronskal, rör runt.
Servera med basmatiris eller fullkornsnudlar.

Skriv ut

Recept Linda SvenssonFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: