Crème Ninon med bubbel
Lagat. Den här soppan blir festlig med sherry och champagne.
Lagat. Den här soppan blir festlig med sherry och champagne.
250 g frysta gröna ärtor av god kvalitet
4 dl vatten
2 msk koncentrerad kycklingfond
2 cl torr sherry
maizena för avredning
1 dl havregrädde
svartpeppar från kvarn
eventuellt en nypa salt
2 dl torr champagne eller mousserande vin med samma karaktär
Koka upp ärtor, vatten, kycklingfond och sherry i en tjockbottnad kastrull eller gryta. Låt soppan småputtra i cirka 10 minuter.
Mixa soppan med hjälp av en stavmixer eller liknande. Pressa soppan genom en sil så skalen avlägsnas. Häll tillbaka soppan i kastrullen. Tillsätt havregrädde och låt soppan koka på svag värme några minuter och smaka av med svartpeppar och salt. Rör ner champagne precis innan servering.