Citroncurd
Smått & Gott. Citroncurden är god till scones, på rostmackan och som fyllning i efterrättspaj eller tårta.
Smått & Gott. Citroncurden är god till scones, på rostmackan och som fyllning i efterrättspaj eller tårta.
1,5 msk majsstärkelse
0,5 dl vatten
1 dl citronjuice (ca 2 citroner)
2 dl socker
0,3 dl växtdryck
35 g mjölkfritt margarin
(zest från 1 citron, hoppa över om du vill ha en helt slät curd)
Placera majsstärkelsen och eventuell zest i en kastrull. Vispa i vattnet lite i taget så du får en slät massa. Vispa sedan i citronjuicen och sockret. Värm upp på mediumvärme och rör tills sockret har löst upp sig. Fortsätt att koka curden under omrörning tills den tjocknar. Dra ned värmen till låg och tillsätt växtdrycken och det mjölkfria margarinet, rör runt tills det är utsmält och curden är slät. Häll ned den varma curden i en ren burk. Stäng den och låt stå i kylen över natten innan servering. Förvara i kylen och använd inom två veckor.