Chiligryta för mörka höstkvällar
Lagat. Den här kryddiga köttgrytan passar bra att laga i en så kallad crock-pot, en långsamlagande elgryta. Vid hög temperatur ska den puttra i 3–4 timmar, vid låg 5–6 timmar. Den går förstås också bra att laga i en helt vanlig gryta.
                
                                    Ingredienser
                    cirka 1 kg högrev
 1 pkt bacon
 5 klyftor vitlök
 1 chili guajillo
 1 ljus öl
 1 buljongtärning, oxbuljong
 2 msk chilipulver
 0,5 msk spiskummin
 0,5 msk oregano
 0,5 msk malda korianderfrön
 0,5 msk socker
 1 krm anchochilipulver
                    Tillagning
                    Dela baconet i mindre bitar, fräs i en stekpanna, häll ner i crock-poten. Grovhacka vitlöken och låt den fräsa i baconfettet utan att bli brun. Häll ner även den. Tärna högreven och bryn den i omgångar i stekpannan. Låt guajillon koka i lite vatten i 15 minuter, ta ur chilin och ta bort kärnor och kärnhus för att minska hettan. Spara vattnet för att blanda i chilin när den är färdig, om det behövs lite mer hetta. Blanda sedan köttet och alla kryddorna i crock-poten tillsammans med ölen och buljongen.
Servera med sallad, bröd och rotfruktschips
                
                    Skriv ut
                
                
                                    Hitta fler recept som innehåller: