Avokadohalvor med skagenröra
Smått & Gott. Toppa avokadohalvor med en vegetarisk variant av skagenröra, minst lika god som originalet.
Smått & Gott. Toppa avokadohalvor med en vegetarisk variant av skagenröra, minst lika god som originalet.
4 avokado
2 dl majonnäs, vegansk
150 g palsternacka
1 rödlök, liten
1 fänkål
0,5 dl färsk dill, hackad
1,5 msk pressad citron
3 msk tångkaviar, blandade färger
salt och svartpeppar
dillkvistar
Skala och hacka palsternackan i cirka 7×7 mm stora tärningar. Koka den al dente.
Finhacka rödlöken och fänkålen. Blanda ihop palsternacka, rödlök, fänkål, majonnäs, dill och pressad citron. Smaksätt med salt och peppar.
Röran kan med fördel stå och dra till sig några timmar i kylskåp innan servering.
Lägg en generös klick röra på avokadohalvor, toppa med tångkaviar, dill, lite nymald svartpeppar och en klyfta citron.