Asiatisk färs i salladsblad
Smått & Gott. Kryddningen ger en smak av det asiatiska köket och päronet tillför extra crunch och lite sötma. Välj den färs du själv föredrar.
Smått & Gott. Kryddningen ger en smak av det asiatiska köket och päronet tillför extra crunch och lite sötma. Välj den färs du själv föredrar.
450 kalkon-, kyckling- eller vegofärs
olja att fräsa färsen i
2 vitlöksklyftor
1 msk hackad ingefära
1 tsk rörsocker
1 tsk svartpeppar
1 msk japansk soja
1 msk sesamolja
1 tsk risvinäger
1 pressad lime
1 kruka färsk koriander
1 dl böngroddar
2 hjärtsalladshuvuden
1 päron
tångchips och/eller sesamfrön
Fräs fräsen i oljan tills genomstekt. Lägg i vitlök och ingefära och fräs ett par minuter till. Tillsätt sockret och svartpeppar, rör runt. Tillsätt soja, sesamolja, risvinäger, limejuice och blanda runt.
Dela salladsbladen och lägg ut på ett fat, cirka 20 stycken. Skär päronet i små fyrkanter cirka 0,5×0,5 cm. Fördela färsen på bladen, lägg på päronbitarna och färsk koriander.
Toppa med lite tångchips och/eller sesamfrön.