Annikas tacopanna
Lagat. Tacopanna är en rätt som både är god och som går snabbt att tillaga. Om man vill kan man variera tillbehören med sina favoriter.
Lagat. Tacopanna är en rätt som både är god och som går snabbt att tillaga. Om man vill kan man variera tillbehören med sina favoriter.
500 g köttfärs
4 dl mjölkfri creme fraiche
(eller 3 dl gräddfil blandat med Philadelphia mjukost eller majonnäs)
1 påse Tacomix
(eller spiskummin, chilipeppar och paprikapulver efter smak, börja med lite och öka på)
1 rödlök
4 tomater
salt och peppar
några dl riven ost
Tillbehör
råa grönsaker i bitar eller sallad
majs- eller tortillachips
tortillabröd
inlagda pfepferoni
Fräs köttfärsen i margarin eller olja. Krydda med den färdig kryddblandningen tacomix eller med spiskummin, chilipeppar och lite paprika. Bred ut creme fraichen eller gräddfilsblandningen i botten på en ugnsfast form. Lägg på köttfärsen och strö över hackade tomater, lök och ost. In i ugnen på 200 grader tills osten smält och allt är varmt.
”Dippa” med majschips eller tortillas skurna i bitar.