Helstekt kotlettrad med timjansky
Lagat. Ta hand om den goda köttsaften i botten av den ugnssäkra formen och använd som bas för skysåsen.
Lagat. Ta hand om den goda köttsaften i botten av den ugnssäkra formen och använd som bas för skysåsen.
1,25 kg kotlettrad utan ben av gris
0,5 msk svartpeppar, grovt malen
0,5 msk grönpeppar, grovt malen
0,5 msk vitpeppar, grovt malen
0,5 msk torkad timjan
0,5 msk paprikapulver
0,5 msk salt
1 msk olja
Timjansky
3 dl köttsaft från steken alternativ 2 dl utspädd köttbuljong
2 dl vitt vin
1 tsk torkad timjan
1 msk maizena för bruna såser
salt och svartpeppar
Sätt ugnen på 150 grader. Torka kotlettraden torr med hjälp av hushållspapper och lägg den i en ugnssäker form eller liknande. Blanda kryddor och salt i en rymlig skål. Gnid in köttet med olja och kryddblandningen, rejält och ordentligt.
Ugnsstek tills köttet når en inre temperatur på 70 grader. Låt vila och skär i tunna skivor.
Timjansky
Låt buljong och vin koka samman i cirka 10 minuter på svag värme. Smaksätt med timjan. Red av med maizena och smaka av med salt och peppar.