Julpepparkakor
Bakat. Den här degen kan du använda till flera sorters kakor.
Bakat. Den här degen kan du använda till flera sorters kakor.
150 g mjölkfritt margarin
2,5 dl socker
2,5 dl farinsocker
2 dl kallt vatten
900 g mjölk- och glutenfri mix
1 msk bikarbonat
1 msk kanel
1 msk malda nejlikor
1 msk ingefära
Rör margarin och socker smidigt. Tillsätt övriga ingredienser. Låt degen vila svalt under natten. Kavla ut och ta ut figurer, det kan vara smetigt. Grädda i 225° i 5-7 minuter.
Samma grunddeg kan användas till andra sorters kakor. Byt ut kryddorna mot till exempel korinter, vanilj, kakao eller carob. De kan också bakas ut lite tjockare till stora runda kakor. Grädda dem i samma temperatur och tid som de tunna så att de blir lite mjuka i mitten. Jättegoda att äta som mellanmål med lite mjölkfritt margarin på.