Lussebullar
Bakat. Degen kan också användas till mellanmålsbullar. Baka runda bullar, dela dem och ät med mjölkfritt margarin på.
Bakat. Degen kan också användas till mellanmålsbullar. Baka runda bullar, dela dem och ät med mjölkfritt margarin på.
5 dl vatten
200 g mjölkfritt margarin
50 g jäst
2 dl strösocker
0,5 tsk salt
1 tsk kardemumma
2 påsar saffran
900 g lågprotein mjölmix
Värm vatten och margarin fingervarmt, 37°. Smula sönder jästen i en bunke. Slå över degvätskan och rör ut jästen. Tillsätt övriga ingredienser. Jäs till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Rulla till kusar, lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Garnera med russin och jäs under duk i 20 minuter. Grädda mitt i ugnen, 250° i 10 minuter. Pensla med kallt vatten efter 5 minuter.