Fläskfilé med dillpotatis
Lagat. Dill och kokt potatis är en vanlig kombination. Här är det ungsstekt klyftpotatis som får sällskap av dill och oliver.
Lagat. Dill och kokt potatis är en vanlig kombination. Här är det ungsstekt klyftpotatis som får sällskap av dill och oliver.
500 g fläskfilé
salt och peppar
grillkrydda
1/2 buljongtärning
2 dl vatten
12 potatisar
0,5 dl olivolja
2 dl gröna oliver
1 paket fryst dill
flingsalt
Skär fläskfilén i bitar och stek i panna. Krydda. Späd med buljong och vatten, och låt puttra lite.
Sätt ugnen på 225 grader. Skär potatisen i klyftor (små färskpotatisar kan borstas väl och användas hela). Lägg potatisen i en långpanna på bakplåtspapper. Blanda olja och dill. Blanda det med potatis och oliver. Strö över flingsalt och grädda i 30-40 minuter.
Servera gärna med hemlagat vitlökssmör på mjölkfritt margarin och sallad.