Marinerade ugnstekta revbensspjäll
Lagat. Det går också bra att steka färdig på låg temperatur. Då är det gott att strö på rosmarin, mejram eller salvia mot slutet.
Lagat. Det går också bra att steka färdig på låg temperatur. Då är det gott att strö på rosmarin, mejram eller salvia mot slutet.
1,5 kg revbensspjäll, tjock- eller tunnskurna
Marinad
0,5 dl olja
2 msk vinäger
2 msk senap (grovkorning skånsk typ eller 2 tsk finstötta gula senapskorn)
2 tsk salt
2 msk farin- eller råsocker
0,5-1 tsk nymald svartpeppar
1 tsk ingefära
Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg köttet i en långpanna och pensla med marinaden på båda sidor. Täck över med plast och låt stå svalt några timmar. Pensla igen och låt den feta kupiga sidan var uppåt. Placera långpannan i mitten av ugnen i 175 grader. För tjocka spjäll är stektiden 1,5 timme och för tunna cirka 1 timme. Späd i pannan med buljong eller vatten om det vill brännas vid. Benen ska lossa lätt från köttet. Höj värmen till 225 grader de sista 15 minuterna och strö på lite farinsocker. Det ger en fin glansig och knaprig yta. Det går bra att sätta på grillen mot slutet av stekningen, men passa noga så att ytan inte blir bränd.
Vill man ha ljusare yta steker man färdigt vid låg temperatur.