Lax med rödbetor
Lagat. Hela middagen i en form. Låt maten laga sig själv i ugnen.
Lagat. Hela middagen i en form. Låt maten laga sig själv i ugnen.
4 bitar laxfilé (cirka 500 g)
4 rödbetor
1 påse babyspenat
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 dl quinoa
4 dl grönsaksbuljong
2 msk citronsaft
100 g fetaost
salt och peppar
solrosfrön (kan uteslutas)
Koka rödbetorna, skala och skär i bitar. Koka quinoan i buljongen enligt anvisningarna på paketet. Låt svalna lite.
Lägg spenat i botten på ett salladsfat, lägg rödbetor och quinoa ovanpå. Pressa över citron och strö över finhackad röd- och vitlök. Smula över fetaost och strö eventuellt solroskärnor över.
Stek laxen och krydda med salt och peppar. Pressa lite citron över och servera med salladen.