Lax med rödbetor

Lagat. Hela middagen i en form. Låt maten laga sig själv i ugnen.

Ingredienser

4 bitar laxfilé (cirka 500 g)
4 rödbetor
1 påse babyspenat
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 dl quinoa
4 dl grönsaksbuljong
2 msk citronsaft
100 g fetaost
salt och peppar
solrosfrön (kan uteslutas)

Tillagning

Koka rödbetorna, skala och skär i bitar. Koka quinoan i buljongen enligt anvisningarna på paketet. Låt svalna lite.
Lägg spenat i botten på ett salladsfat, lägg rödbetor och quinoa ovanpå. Pressa över citron och strö över finhackad röd- och vitlök. Smula över fetaost och strö eventuellt solroskärnor över.
Stek laxen och krydda med salt och peppar. Pressa lite citron över och servera med salladen.

Skriv ut

Hitta fler recept som innehåller: