Quinoa med aprikos och mynta
Lagat. För dig som inte tål vete är quinoa en fullgod ersättning för couscous och bulgur.
Lagat. För dig som inte tål vete är quinoa en fullgod ersättning för couscous och bulgur.
2 dl quinoa
4 dl grönsaksbuljong
1 gurka
1 dl torkade aprikoser
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl solroskärnor
1 dl bladpersilja
0,5 dl mynta
Dressing
4 salladslökar
3 msk olivolja
1 tsk honung
½ citron
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
Blanda alla ingredienser till dressingen och låt den stå och dra medan quinoan kokar.
Skölj quinoan i varmt vatten. Koka upp buljongen, lägg i quinoan och låt koka under lock på svag värme 15 minuter. Ta av från spisen, låt quionoan svälla i kastrullen i några minuter och häll sedan av eventuellt överbliven buljong.
Dela gurkan på längden, ta bort kärnorna och finhacka den. Hacka aprikoserna, persiljan och myntan. Rör ner gurka, aprikoser, pumpakärnor, solrosfrön, persilja och mynta i quinoan. Tillsätt dressingen och blanda väl.