Tortillabröd
Bakat. Mjuka bröd när du har tex mex som fredagsmys.
Bakat. Mjuka bröd när du har tex mex som fredagsmys.
1dl vatten
1 tsk fiberhusk
1 msk olja
1,25 dl majsmjöl
0,5 tsk salt
0,5 tsk bakpulver
Blanda vatten, fiberhusk och olja, låt svälla ett par minuter. Blanda bakpulver och mjöl. Tillsätt saltet och blanda samman alltihop, knåda till en smidig deg.
Dela degen i åtta bitar. Knåda varje del till en rund bulle som du sedan kavlar ut till tunna rundlar. Lättast är att kavla mellan två bakplåtspapper, mjöla då ett bakplåtspapper, lägg på en mjölad bulle och sedan ett bakplåtspapper till. Kavla nu uppe på det översta bakplåtspappet. Detta underlättar eftersom degen är skör och det kan vara svårt att hålla rundlarna hela.
Grädda i torr stekpanna på medelhög värme ett par minuter på varje sida.
Ska de sparas, lägg dem i frysen så snart de svalnat.