Fläskfilé med zuccini
Lagat. Gör dina arbetskamrater avundsjuka när du plockar upp din supergoda medhavda lunch. Och känn dig duktig för att du äter både nyttigt och billigt.
Lagat. Gör dina arbetskamrater avundsjuka när du plockar upp din supergoda medhavda lunch. Och känn dig duktig för att du äter både nyttigt och billigt.
400 g fläskfilé
1 zucchini
4 salladslökar
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
1 röd chilifrukt, hackad
1 tsk currypasta, på burk, grön eller gul
4 dl kokosmjölk, lätt
1 citron, rivet skal
0,5 tärning buljong
4 port basmatiris
Skär filén i skivor. Skär zucchinin i bitar, salladslöken i tunna skivor och finhacka vitlöken. Dela chilin och ta bort fröna. Skiva den tunt.
Stek fläskfilén i oljan tills den fått färg. Använd en traktörpanna eller gryta. Tillsätt sedan lök, vitlök och chili, stek i två minuter och tillsätt zucchinibitar. Stek i ytterligare fem minuter. Smula sen i buljongtärning och lägg i currypastan. Häll över kokosmjölk och koka i 10–15 minuter. Riv i citronskal, rör runt.
Servera med basmatiris eller fullkornsnudlar.