Dragonbräserade kycklinglår
Lagat. Festlig mat med gräddig sås.
Lagat. Festlig mat med gräddig sås.
1 msk matolja
4 kycklinglår
1 dl vitt vin
1 schalottenlök
4 dl gräddersättning
6-7 färska dragonkvistar
4 medelstora morötter
100 g bruna champinjoner
1 vitlök
salt och vitpeppar
Bryn låren försiktigt i matoljan. Slå på vinet när låren fått färg. Låt vinet koka in ett par minuter. Tillsätt sedan gräddersättningen och den hackade löken. Koka upp på nytt och skruva ner värmen. Plocka dragonbladen från kvistarna och lägg kvistarna i kastrullen som får koka med. Skala morötterna och skär dem i mindre bitar. Lägg i morotsbitarna när cirka halva bräseringstiden återstår.
Låren bör koka sakta i 35-45 minuter. Kontrollera att de är klara och ta därefter upp dem och morötterna ur kastrullen. Värmehåll dem.
Mixa såsen slät och smaka av en sista gång med salt, peppar och lite vitlök. Värm såsen på nytt och tillsätt dragon och halverade champinjoner. Låt champinjonerna och dragonen få bli varma innan servering. Häll lite av såsen på låren och servera genast.