Senapsmarinerad fläskfilé med pepparrot

Lagat. Receptet är beräknat till 10 personer på en buffé. Pepparroten sätter sting på fläskfilén.

Ingredienser

1 kg fläskfilé
1 msk mjölkfritt margarin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Dressing
1 msk fransk senap
0,5 dl olja
0,5 dl vatten
2 msk hackad rödlök
2 msk kapris
2-3 msk riven pepparrot
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar

Tillagning

Sätt ugnen på 175°C. Bryn köttet i en stekpanna. Lägg det på ett ugnssäkert fat. Salta och peppra. Stek köttet i ugnen cirka 20 minuter. Låt svalna, ställ kallt.
Lägg senapen i en skål och vispa i oljan, lite i taget. Vispa i vatten, rödlök, kapris, pepparrot,
salt och peppar. Ställ kallt.
Före servering: Skär köttet i skivor och lägg upp på ett fat. Skeda över såsen. Strö över extra grovriven pepparrot och kapris, gärna lite större.

Skriv ut

Hitta fler recept som innehåller: