Quinoa med rostade rotfrukter
Lagat. Quinoa blir en god glutenfri bädd för höstens rotsaker. Fröet från Sydamerika passar bra ihop med våra nordliga rötter. Det blir också gott att kombinera rotfrukterna med höstens svamp och vilt.
Lagat. Quinoa blir en god glutenfri bädd för höstens rotsaker. Fröet från Sydamerika passar bra ihop med våra nordliga rötter. Det blir också gott att kombinera rotfrukterna med höstens svamp och vilt.
1 liten kålrot
3 morötter
3 palsternackor
2 msk olja
2 dl okokt quinoa
1 rödlök
½ citron
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
pumpafrön (kan uteslutas)
Sätt ugnen på 200° C.
Skala och skölj kålrot, morötter och palsternackor. Skär i bitar och vänd bitarna i olja i en ugnssäker form. Sätt in formen i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills bitarna är mjuka. Rör om efter halva tiden.
Ta ut rotsakerna och låt dem svalna något.
Koka quinoan efter paketets anvisning.
Blanda ihop rotfrukter, quinoa, skalad och klyftad lök, pressad citronsaft, olivolja, salt och peppar.