Chokladtårta med hallonmousse
Bakat. Äggfri, mjölkfri och glutenfri chokladtårta med hallonmousse.
Bakat. Äggfri, mjölkfri och glutenfri chokladtårta med hallonmousse.
Tårtbotten
3,5 dl glutenfri mjölmix
2 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 tsk kakaopulver
100 g flytande mjölkfri margarin
1 dl äppelmos
2 dl sodavatten
Att smöra formen med
mjölkfritt margarin
glutenfritt skorpmjöl eller finkrossade glutenfria naturella tacochips
Hallonmousse
5 dl hallon
1 dl socker
1 msk gelatinpulver
2 msk vatten
4 dl sojagrädde
Tårtbotten
Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt resten, tillsätt sodavattnet sist under försiktig omrörning. Har du inte flytande margarin, smält margarinet och låt den svalna något.
Häll smeten i en bröad form (ca 2 l) och grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Låt tårtan svalna lite.
Hallonmousse
Koka hallonen med socker i ett par minuter. Blanda 2 tsk gelatinpulver med 2 msk vatten och låt svälla i 5 minuter. Pressa hallonen genom sil om du vill slippa fröna, inte nödvändigt. Smält ner gelatinet i den varma hallonblandningen. Låt svalna till rumstemperatur.
Vispa sojagrädden hårt. Blanda hallonen försiktigt ner (obs! blandningen får inte vara varm för då smälter grädden) i sojagrädden. Ställ en timme i kylskåpet. Garnera tårtan runtom med hallonmoussen. Du kan även dela tårtan och ha hallonmousse mellan delarna. Sojagrädde och några färska hallon på toppen kanske.