Chokladtårta med hallonmousse

Bakat. Äggfri, mjölkfri och glutenfri chokladtårta med hallonmousse.

Ingredienser

Tårtbotten
3,5 dl glutenfri mjölmix
2 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 tsk kakaopulver
100 g flytande mjölkfri margarin
1 dl äppelmos
2 dl sodavatten

Att smöra formen med
mjölkfritt margarin
glutenfritt skorpmjöl eller finkrossade glutenfria naturella tacochips

Hallonmousse
5 dl hallon
1 dl socker
1 msk gelatinpulver
2 msk vatten
4 dl sojagrädde

Tillagning

Tårtbotten
Blanda ihop de torra ingredienserna  och tillsätt resten, tillsätt sodavattnet sist under försiktig omrörning. Har du inte flytande margarin, smält margarinet och låt den svalna något.
Häll smeten i en bröad form (ca 2 l) och grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Låt tårtan svalna lite.

Hallonmousse
Koka hallonen med socker i ett par minuter. Blanda 2 tsk gelatinpulver med 2 msk vatten och låt svälla i 5 minuter. Pressa hallonen genom sil om du vill slippa fröna, inte nödvändigt.  Smält ner gelatinet i den varma hallonblandningen. Låt svalna till rumstemperatur.
Vispa sojagrädden hårt. Blanda hallonen försiktigt ner (obs! blandningen får inte vara varm för då smälter grädden) i sojagrädden. Ställ en timme i kylskåpet. Garnera tårtan runtom med hallonmoussen. Du kan även dela tårtan och ha hallonmousse mellan delarna. Sojagrädde och några färska hallon på toppen kanske.

Skriv ut

Foto Colourbox

Hitta fler recept som innehåller: