Gulaschsoppa
Lagat. Ät gärna soppan med bröd, det är bra att ha till att få upp det sista ur tallriken.
Lagat. Ät gärna soppan med bröd, det är bra att ha till att få upp det sista ur tallriken.
300 g nöt- eller viltkött
2 st lök
2 st röd paprika
2 msk mjölkfritt margarin
3 msk tomatpuré
1 st vitlöksklyfta
0,5 tsk kummin, malen
1 l vatten
2 tärningar oxbuljong
4 potatisar
cayennepeppar efter smak
Skär köttet i små bitar och hacka löken och paprikan. Bryn kött i smöret, salta och peppra en aning och tillsätt lök och paprika efter ett tag.
Krossa vitlöken tillsammans med kummin i en mortel, blanda i tomatpurén (här kan man ha i upp till en tesked cayennepeppar om man vill ha en starkare soppa). Klicka i vitlök och tomatblandningen i pannan med köttet och ställ pannan åt sidan.
Koka upp vattnet och lös upp buljongtärningarna i det heta vattnet.
Häll hälften av buljongen över köttblandningen och koka under lock i 20 minuter.
Skala och hacka potatisen grovt.
Tillsätt potatisen och resten av buljongen och koka under lock i ytterligare 30 minuter.
Servera med ett gott bröd, det är bra att ha till att få upp det sista ur tallriken.