Julskinksrullar med smakrik fyllning
Lagat. Prova att skiva årets julskinka tunt. Lägg äppelchutney eller senapsblandning på skivorna och rulla sedan ihop till rullar.
Lagat. Prova att skiva årets julskinka tunt. Lägg äppelchutney eller senapsblandning på skivorna och rulla sedan ihop till rullar.
Julskinka
Äppelchutney
2 äpplen
1 dl råsocker
1 dl äppelcidervinäger
0,5 tsk salt
3 kryddnejlikor
0,5 lök eller en liten lök
1 tsk riven ingefära (kan uteslutas)
1 msk agavesirap eller honung
2 msk citronsaft
Valfri senap
Brödkrutonger (glutenfria)
Skiva skinkan så tunt det går och lägg lite äppelchutney eller senapsblandning som fyllning på varje skiva, rulla ihop den och servera med lite grönsaker. Ett alternativ är att servera tillbehören i små skålar bredvid.
Äppelchutney
Skala och dela äpplena i bitar. Hacka löken. Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Koka under omrörning så det inte bränner fast. Det tar 20–30 minuter lite beroende på hur fast chutneyn ska bli.
Senapsblandning
Blanda din favoritsenap med brödkrutonger som smulats i bitar.