”Det blir en
händelserik höst”

Visst blir dagarna kortare, men jag tillhör de som njuter i fulla drag av bär- och svampplockning och lövträd som skiftar i gult, rött, och orange. Rent arbetsmässigt är hösten dessutom händelserik, vilket passar mig.

En av höjdpunkterna i höstens kalender äger rum i Wien 5–10 september. European Respiratory Society arrangerar då världens största kongress för lungläkare. Klimatförändringarnas påverkan på lunghälsan kommer garanterat att uppmärksammas stort. Jag är moderator en av dagarna när patientorganisationer från hela världen samlas, och jag håller också ett anförande med rubriken Exploring how to support healthcare behavior change and adherence.

Och så är förstås den 19 november en annan höjdpunkt. Då går vår egen barnallergikonferens av stapeln! Läs mer och anmäl dig på aaf.se/otaliga-barn24. Som medlem deltar du kostnadsfritt.

Höstmånaderna innebär en lättnad för många pollenallergiker, men i gengäld upplever de som har astma eller eksem ofta en försämring den här årstiden. Samsjukligheten är stor och de flesta med våra diagnoser har det tufft i vardagen på ett eller annat sätt, oavsett årstid.

Den 14 september uppmärksammas atopiskt eksem över hela världen. Astma- och Allergiförbundet har tagit fram en ny rapport som belyser situationen för barn och unga med eksem. Det är den fjärde rapporten under barnallergiåret. Rapporterna handlar i tur och ordning om astma, pollenallergi, klimatförändringar och eksem ur barn och ungas perspektiv.

Sätt på kaffet eller tevattnet, kryp upp i soffan och ta del av de nya rapporterna på vår hemsida och ett nytt fullspäckat nummer av Allergia!

 

Senaste artiklarna