Vit chokladmousse med hallon och maränger
Sött. En len, söt mousse som smälter i munnen blir en perfekt avslutning på en god middag.
Sött. En len, söt mousse som smälter i munnen blir en perfekt avslutning på en god middag.
0,75 dl växtbaserad grädde
0,25 dl strösocker
0,5 krm agar agar
50 gram vegansk vit choklad
0,75 dl växtbaserad vispgrädde
Till dekoration: hallon, passionsfrukt, maränger och myntablad
Tillsätt den första delen grädde, strösocker och agar agar i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt puttra på svag värme i cirka två minuter och ställ åt sidan. Rör i den vita chokladen tills den smält. Vispa den andra delen grädde fast och blanda ned den i kastrullen med den uppkokade grädden. Fördela moussen i två dessertglas och ställ in i kylskåpet i minst två timmar.
Dekorera med hallon och passionsfrukt, myntablad och maränger.