Rotfruktschips
Smått & Gott. Gör mycket, det blir försvinnande gott.
Smått & Gott. Gör mycket, det blir försvinnande gott.
potatis
palsternacka
rödbeta
jordärtskocka
(ta åtminstone en av varje, det blir försvinnande gott)
1 l frityrolja
salt
valfri smaksättning: lökpulver, vitlökspulver, torkad dill, ramslök
Skala och skiva rotfrukterna. Skiva dem tunt, gärna med mandolin. Bred ut skivorna på en handduk så att det får torka till lite. Lägg gärna över lite papper eller en handduk till och tryck till lite så fångas mer av fukten upp.
Värm oljan i en gryta eller kastrull till cirka 180 grader. Sänk försiktigt ner lite i taget av skivorna. När fräset nästan har upphört börjar det bli klart, ta upp när de börjar få lite mörkare färg. Lägg på papper och krydda, låt rinna av.
Gör en dipp till om du vill, blanda färskost med färska örter och dippa loss.