Portabellosvamp med krispfyllning
Lagat. Om du vill göra rätten helt vegetarisk väljer du bara bort baconströsslet.
Lagat. Om du vill göra rätten helt vegetarisk väljer du bara bort baconströsslet.
2 stora portabellosvampar
250 g färskost, Creamy Sheese spring onion
10 blad färsk babyspenat
2 msk hackad purjolök
1 skiva glutenfritt bröd
rapsolja
örtsalt
1 pkt bacon (går att utesluta)
Blanda färskost med hackad färsk spenat och strimlad purjolök. Tärna brödskivan, blanda med lite rapsolja och örtsalt. Lägg i en ugnsfast form i ugnen på 150 grader cirka 15 minuter tills brödet fått lite färg och hårdnat.
Kör baconet i mikro tills det blivit krispigt, cirka 8 minuter på full effekt, eller stek krispigt i torr stekpanna. Hacka till ett strössel.
Ta bort foten på svampen och ta bort lamellerna på insidan, lägg svampen på grillen med insidan nedåt. Vänd och lägg i färskostblandningen och grilla lite till.
Lägg på brödtärningarna, eller krossa dem lite och strö över svamparna. Strö eventuellt även över baconströssel.