Morotsmarmelad med ingefära och apelsin
Smått & Gott. Morot, citrus och ingefära gifter sig fint i denna härligt orangefärgade marmelad.
Smått & Gott. Morot, citrus och ingefära gifter sig fint i denna härligt orangefärgade marmelad.
250 g morötter
1 apelsin
1 msk finriven färsk ingefära
2,5 dl vatten
4 dl syltsocker
1 tsk vaniljsocker
saften av 1 citron
Skala och riv morötterna grovt. Riv i skalet från apelsin och citron med ett zestjärn utan att få med det vita. Eller skär försiktigt av det yttersta skiktet och finstrimla det. Blanda allt i en kastrull och koka upp. Låt det sen småkoka tills marmeladen tjocknat cirka 40 minuter. Skumma av marmeladen. Ta ut 2–3 msk av marmeladen och lägg åt sidan. Mixa i kastrullen till lagom konsistens. Blanda sen ner de matskedar du lagt åt sidan så får marmeladen lite olika textur.