Morotsmarmelad med ingefära och apelsin

Smått & Gott. Morot, citrus och ingefära gifter sig fint i denna härligt orangefärgade marmelad.

Ingredienser

250 g morötter
1 apelsin
1 msk finriven färsk ingefära
2,5 dl vatten
4 dl syltsocker
1 tsk vaniljsocker
saften av 1 citron

Tillagning

Skala och riv morötterna grovt. Riv i skalet från apelsin och citron med ett zestjärn utan att få med det vita. Eller skär försiktigt av det yttersta skiktet och finstrimla det. Blanda allt i en kastrull och koka upp. Låt det sen småkoka tills marmeladen tjocknat cirka 40 minuter. Skumma av marmeladen. Ta ut 2–3 msk av marmeladen och lägg åt sidan. Mixa i kastrullen till lagom konsistens. Blanda sen ner de matskedar du lagt åt sidan så får marmeladen lite olika textur.

Skriv ut

Recept Linda SvenssonFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: