Saffranspannkakor med blodapelsinsallad
Smått & Gott. Varva risgrynsgröten med söta saffransplättar till frukost eller varför inte till dessert. Med frisk blodapelsinsallad till.
Smått & Gott. Varva risgrynsgröten med söta saffransplättar till frukost eller varför inte till dessert. Med frisk blodapelsinsallad till.
2 msk mjölkfritt margarin
1,25 dl sojamjöl
1,25 dl bovetemjöl
3 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 msk socker
Saffranspannkakor
1 tsk gurkmeja
0,25 g saffran
3 dl sojamjöl
mjölkfritt margarin till stekning
Blodapelsinsallad med dressing
2 blodapelsiner
2 blonda apelsiner
2 msk lönnsirap
1 msk balsamvinäger
1 krm svart peppar
1 nypa salt
Saffranspannkakor
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Blanda i vätskan, smeten ska bli tjock. Vispa i smält margarin. Låt svälla 30 minuter. Stek på medelvärme.
Blodapelsinsallad med dressing
Filea apelsinerna, blanda med dressingen och servera till pannkakorna.